banner10.jpg

Berriak

Jardunaldia: Arrantza sektorea Arrantza Politika Komunaren erreformaren aurrean eta Itsasoaren eta Arrantzaren Europako Fondoa

Donostiako Kursaal Jauregiak rrantza sektorea Arrantza-Politika bateratuaren eta Itsas eta Arrantzarako Europako Funtsaren erreformaren aurrean izeneko jardunaldia izango du maiatzak 24ean. Eusko Jaurlaritzako Ingurumen, Lurralde Plangintza, Nekazaritza eta Arrantza Sailak antolatu du jardunaldi hau Europe Direct Zerbitzuaren eta HAZI Korporazioaren laguntzarekin.

Informazio gehiago

Euskadiko Produktuaren Astea ospatuko da Madrilen

Euskadiko Produktuaren Astea ospatuko da Madrilen maiatzaren 7tik 13ra bitartean, jatetxe eta gourmet dendetan zehar euskal produktuaren kalitatea bertako hiritarren artean sustatzeko antolatutako ibilbide gastronomikoaren bitartez.

Euskadiko nekazaritzako elikadura-produktu ezberdinak protagonista izango dira Eusko Jaurlaritzak antolatutako sukaldaritzako ekimen honetan. Euskadiko Sukaldaritza eta bertako lehengaiak omentzen dituen euskal elikagaien industriarekin hitzordua, gaur egun erreferente baitira nazioa zein nazioarte mailan. Euskadiko produktuari lotutako ekintza ugari egingo dira aste osoan zehar Madrilgo puntu ezberdinetan.

Berri osoa ikusi

Euskadiko Kontsumitzaileek kalitatezko eta bertako produktuak hautatzen dituzte

Ikerfel-ek Eusko Label produktuen gaurko eta etorkizuneko kontsumitzaileen inguruan egin duen ikerketaren ondorio nagusienetakoa hurrengoa da: elikadura prduktuetan kontsumitzaileen % 91k kalitatea balioesten du eta % 85ak bertako produktuak nahiago ditu. Gainera lehentasun hauek islatuta ikusten dira produktuak erosterakoan ere; izan ere, % 84k irizpide nagusi bezala kalitatea erabiltzen du kontsumitzerakoan. Beraz, esan daiteke euskal merkatuak elikadura-produktuetan kalitateagatik apustu egiten duela, bere erosketaerabakiak gehienetan kalitatea-prezioa erlazioan oinarrituz.

Txostena ikusi (pdf)

HAZIren aurkezpen ekitaldia

Hainbat hilabeteko lanaren ondoren, iritsi da sektoreko eragile eta erakunde guztiei Hazi proiektuaren berri emateko ordua, landagune eta itsas ingurunearen garapenerako Eusko Jaurlaritzaren erakundea jendaurrean aurkezteko garaia. Ekitaldi hau datorren otsailaren 1ean izango da, Azucarera eraikinean, Ali Gobeo Industria Poligonoan (Gasteiz), goizeko 11etan.

Erakunde horrek IKT, ITSASMENDIKOI eta Kalitatea Fundazioaren gaitasunak eta baliabideak bilduko ditu egitasmo berri batean. Proiektu horrek aukera emango digu baliabide publikoak hobeto aprobetxatzeko eta hainbat esparrutan balio handiagoa sor dezaketen ekimen bateratuak bultzatzeko. Hauek izango dira, hain zuzen, esparru horietako batzuk: sustapena, teknologia berrien ezartzea, lanbide-kualifikazioa, berrikuntza eta ekintzailetasuna.

Eusko Labela duen oliba-olio birjina estraren bideo deskribatzailea

Eusko Labela duen oliba-olio birjina kalitate handiko produktua da, ekoiztuta, landuta eta ontziratua EAEn kalitate kontrol hertsia pasatu ondoren. Olio hau nagusiki Arroniz barietateko olibak erabiliz egiten da, eta zuhaitzetik jaso berriak dira beren heldutasun-punturik onenean, elikadura eta zapore aldetik dituzten ezaugarri guztiak gorde ahal izan ditzaten.

kristal tindatuko 50 cl-ko botiletan merkaturatzen da eta Eusko Labelen etiketa batez identifikatuta doa, bere kalitatea eta benetakotasuna bermatzen duen kontrol-zenbaki batekin.

Honekin badira hamabost Eusko Labela duten produktuak. 

 

Óscar Gonzálezek eskualde arteko lehiaketa gastronomikoa irabazten du

Óscar González euskal sukaldaria, Hondarrabiko Kai Alde jatetxeko jabea, eskualde arteko sukalde buruen Lehiaketa Gastronomikoan txapelduna suertatu da.  Lehiaketa, Hazi bazkide bezala parte hartzen duen In Agro Salutek antolatuta, Saphir Azokan ospatu zen Paun (Frantzia), apirilak 15 eta 17 bitartean. Bertan hiru sukaldari hartu zuten parte, Nafarroa, Atlantikoko Pirineoak eta Euskadiko ordezkari bana. González saritua izan zen bere bi platerrekin: Euskadiko arraultza eta Euskadiko idi haragia.

Aceite de oliva virgen extra, nuevo producto con Eusko Label

El Aceite de Oliva Virgen Extra ya es un producto con Eusko Label. Hace unos días, este nuevo producto fue presentado en sociedad por Pilar Unzalu,  Consejera de Medio Ambiente, Planificación Territorial, Agricultura y Pesca del Gobierno Vasco, y por el Director General de la corporación HAZI, Jakes Agirrezabal. Con éste, ya son 15 los productos que cuentan con el distintivo de calidad Eusko Label.

En las zonas olivareras de Rioja Alavesa se han producido tradicionalmente aceites de gran calidad. Dentro de la terna de la dieta mediterránea, junto al vino y al cereal, el olivo ha sido cultivado a lo largo de toda la región, pero manteniendo una producción para el autoconsumo. Con la recuperación de este cultivo se quiere ofrecer una alternativa para diversificar las producciones de las explotaciones alavesas, generando nuevas iniciativas que contribuyan al desarrollo rural y a la conservación de la biodiversidad. Por lo tanto, se pretende recuperar el olivo en el sur de Álava para complementar al viñedo y ofrecer a los agricultores opciones en la defensa de un sector más rentable. 

El Aceite de Oliva Virgen Extra con Eusko Label, es un producto de alta calidad producido, elaborado y envasado íntegramente en la CAPV. Un estricto reglamento establece las características de calidad que debe cumplir. Este Aceite procede de olivas de la variedad Arroniz principalmente, recién cogidas del árbol y en su punto óptimo de maduración con el fin de que conserve todas sus propiedades nutritivas y aromáticas.

Este aceite se comercializa en botellas de cristal tintado de 50 cl y se identifica con una etiqueta de Eusko Label en la que aparece un número de control que garantiza su calidad y autenticidad.

Ver vídeo de presentación

HAZI-k elikadura osasuntsuaren aldeko hitzaldiak bultzatuko du Bilbo, Donostia eta Gasteizen.

GASTEIZ.-

HAZI Korporazioak Bilbo, Donostia eta Gasteizen martxoaren 12, 13 eta 14an elikadura osasuntsuaren aldeko sentsibilizazio hitzaldiak antolatu ditu, eta bertan D’elikatuz elikadura eta gastronomia zentroko adituek “Bertako produktuak bizitza osasuntsu baterako” hitzaldia eskainiko dute.

Hogeita hamar bat enpresek euskal produktuen kalitatea eramango dute XXVI. Gourmet Aretora

Ingurumen, Lurraldearen Plangintza, Nekazaritza eta Arrantza Sailak eta Hazi Korporazioak (landa eta itsas ingurunearen garapenerako Eusko Jaurlaritzaren Korporazioak), euskal produktuen bitartez, Gourmet Aretoan parte hartuko dute Madrilen, martxoaren 5etik 8ra bitartean.

HAZIren aurkezpen ekitaldia

Hainbat hilabeteko lanaren ondoren, iritsi da sektoreko eragile eta erakunde guztiei Hazi proiektuaren berri emateko ordua, landagune eta itsas ingurunearen garapenerako Eusko Jaurlaritzaren erakundea jendaurrean aurkezteko garaia. Ekitaldi hau datorren otsailaren 1ean izango da, Azucarera eraikinean, Ali Gobeo Industria Poligonoan (Gasteiz), goizeko 11etan.

SEED, I. Nekazal elikagaietako biltzarra

Eusko Jaurlaritzako Ingurumen, Lurralde Plangintza, Nekazaritza eta Arrantza departamentuak, HAZI, AZTI-Tecnalia eta Nekazal eta Elikai Industrietako Klusterraren laguntzarekin, SEED, I. NEKAZAL ELIKAGAIETAKO BILTZARRA antolatuko du datorren otsailaren 15 eta 16ean Vitoria-Gasteizen.

Zuhaitz Motzen bideo berria

LIFE+ Biodibertistatea eta Zuhaitz Motzei buruzko europear proiektuko bideo berria argitaratu da. Bertan egiten den zuhaitzen azterketa zehatza, horiek nola mozten diren eta bertan bizi diren izaki bizidunak azaltzen dira ere.

scribdicon

HAZI. Egoitza Nagusia. Granja modeloa z/g 01192 Arkauti, Araba. IFK. G48986137  l T 945 00 32 40 | hazi@hazi.eus | Pribatutasun Politika | Ohar Legala | Urrutiko Kontrola