banner9.jpg

Analisia eta sektore dibertsifikazioa

FoodRuS – Elikagaien xahuketa: balio-katearen katebegien diagnostikoa eta horietako bakoitzean irtenbide berritzaileak bilatzea

Proiektuaren izena
FoodRuS – Elikagaien xahuketa: balio-katearen katebegien diagnostikoa eta horietako bakoitzean irtenbide berritzaileak bilatzea
Hasiera
2020ko azaroa
Amaiera
2024ko apirila
Bazkideak

Deusto TECH (Lerro burua)

28 bazkide gehiago: https://cordis.europa.eu/project/id/101000617/es

Deskribapena
Kate hau osatzen duten adar ekonomiko guztien (berezkoak izan zen ez izan) balio metatua kuantifikatzeko aukera ematen duen metodologia.

Kate hau osatzen duten adar ekonomiko guztien (berezkoak izan zen ez izan) balio metatua kuantifikatzeko aukera ematen duen metodologia garatu da. Horrela, katebegi bakoitzaren establezimenduak, enpleguak eta balio ekonomikoa eta horien arteko harremanak zehaztu daitezke. Metodologia aitzindaria da, eta kontu ekonomikoen Europako metodologian eta Euskadiko Kontu Ekonomikoen estatistika-sisteman (Eustat) oinarritzen da.

Helburu nagusia

FoodRusen helburua elikagaien ikuspegi zirkularra garatzea eta ezartzea da, IKTen teknologien erabileran oinarritutako lankidetza-sare baten bidez, elikagaien galera eta horiek alferrik galtzea murrizteko nekazaritzako elikagaien balio-katean zehar.

Helburu zehatzak

Hainbat kudeaketa-estrategia eta estrategia operatibo ebaluatzeko aukera ematea, hala nola:

  • Gaikuntza eta berrikuntza sozialerako estrategiak.
  • Kuantifikazio-soluzioak: IoT eta IoH soluzioak, hondakinak monitorizatzeko.
  • Hozteko eta kontserbatzeko teknologiak.
  • Bilketarako irtenbide kooperatiboak eta alderantzizko logistika.
  • Mantenugaiak berreskuratzeko eta balorizazio energetikoa egiteko prozesu berriak sustatzen dituzten balorizazio-soluzioak.
  • Irtenbide gerentzialak.
  • Politika eta bankua.

Espero diren emaitzak

  • Kausak eta horien sinergiak hobeto ulertzea, arazoaren ikuspegi holistikoarekin.
  • Merkatuan elikagaiak alferrik galtzea murrizteko soluzio berritzaileak erakustea eta erreproduzitzea
  • Elikagaien galerei eta alferrik galtzeei aurre egitea, haien sorrera kuantifikatzeko eta minimizatzeko.
  • Elikagaiak (batez ere elikagai galkorrak) denbora errealean alferrik ez galtzeko puntu beroak detektatzea.
  • Alderdi interesdunekin elkarreragina sustatzen duten eragileen arteko lankidetzarako kanal bat irekitzea.
 

Keywords

Elikagaiak alferrik galtzea: balio-katearen katebegien diagnostikoa eta horietako bakoitzean irtenbide berritzaileak bilatzea

scribdicon

HAZI. Egoitza Nagusia. Granja modeloa z/g 01192 Arkauti, Araba. IFK. G48986137  l T 945 00 32 40 | hazi@hazi.eus | Pribatutasun Politika | Ohar Legala | Urrutiko Kontrola