banner13.jpg

Proiektuak

On Egin

Izena
ON EGIN
Hasiera
2012ko otsaila
Bukaera
2013ko abendua
Kideak

NEKATUR (Nekazal Turismoa Elkartea. Euskadiko Nekazalturismo eta Landa-etxeak), Corporación HAZI Korporazioa

Deskribapena
ON EGIN proiektua Euskadiko Nekazalturismo eta Landetxe sarearen bitartez euskal nekazaritza elikagaien sustapena eta merkaturaketarako proeiktua da.

 

on-eginEuskadiko Nekazalturismoak eta Landetxeak euskal nekazaritza elikagaien sustapena eta merkaturaketarako oso erakusleiho egokiak dira. Gainera, bultzatu baharreko beste balio batzuekin lotzea baimentzen du: landa mundua, gure inguruko natura, lehelengo sektorea...... Horrela izanda, proeiktu honen garapenerako Nekaturren partehartzea funtsezko pieza da.

 

On Egin Proiektuaren helburuak:

  • Euskadiko produktu eta plater tipikoen sustapena.
  • Bertako ekoizle eta landa ostatuen arteko lankidetza haunditzea (nekazalturismoak eta landetxeak)
  • Identitate gastronomikoen bila dabilen bezeroaren asebetetzea.

Lehen fase batean, ON EGIN proeiktuan  29 landa ostatuk parte hartu dute. Irudi amankomuna erabiliz, guztira 9 euskal nekazaritza elikagai ezagutarazi dituzte. Batzuk Euskal Baserri garantia-ezaugarriarekin (egoskariak eta bejetalak); beste batzuk Eusko Label ezaugarrikoak (babarruna, eztia, Ibarrako piparrak, sagardoa); Arabar Errioxako ardoa; Getaria, Bizkaia edo Arabako Txakolina eta Idiazabal izendapeneko gazta.

Borondatezko eran, landa ostatu bakoitzak gehienez bere inguruko beste 5 produktu erakuts dezake.

Fase berri honetan (2013) Nekaturren dauden  beste 11 landa ostatu osatuko dute hasierako eskeintza.

NEKATUR logoa

 

Gertaera nagusienak:

  • Aurkezpena proiektuan parte hartzen duten Landa Ostatuen jabeei eta nekazaritza elikagaiak ekoizten eta hornitzen dituzten nekazariei. Jarduera-protokoloen ematea.

  • Liburuxkaren edizioa eta proiektuaren difusioa 2012ko Aste Santu eta Udako sasoira begira.

  • 2012. urtean izandako emaitzak aztertzeko tallerra, talde sustatzailea eta proeiktuan parte hartzen dutenen arteakoa. Beste erakunde batzuk ere parte hartu zuten: Mendinet, Basquetour, Geoparke Flish...

  • Bigarren fasearen planifikazioa (2013)

 

 

scribdicon

HAZI. Egoitza Nagusia. Granja modeloa z/g 01192 Arkauti, Araba. IFK. G48986137  l T 945 00 32 40 | hazi@hazi.eus | Pribatutasun Politika | Ohar Legala | Urrutiko Kontrola