Proiektuak
FoodRuS – Elikagaien xahuketa: balio-katearen katebegien diagnostikoa eta horietako bakoitzean irtenbide berritzaileak bilatzea
- Proiektuaren izena
- FoodRuS – Elikagaien xahuketa: balio-katearen katebegien diagnostikoa eta horietako bakoitzean irtenbide berritzaileak bilatzea
- Hasiera
- 2020ko azaroa
- Amaiera
- 2024ko apirila
- Bazkideak
-
28 bazkide gehiago: https://cordis.europa.eu/project/id/101000617/es
- Deskribapena
- Kate hau osatzen duten adar ekonomiko guztien (berezkoak izan zen ez izan) balio metatua kuantifikatzeko aukera ematen duen metodologia.
Kate hau osatzen duten adar ekonomiko guztien (berezkoak izan zen ez izan) balio metatua kuantifikatzeko aukera ematen duen metodologia garatu da. Horrela, katebegi bakoitzaren establezimenduak, enpleguak eta balio ekonomikoa eta horien arteko harremanak zehaztu daitezke. Metodologia aitzindaria da, eta kontu ekonomikoen Europako metodologian eta Euskadiko Kontu Ekonomikoen estatistika-sisteman (Eustat) oinarritzen da.
Helburu nagusia
FoodRusen helburua elikagaien ikuspegi zirkularra garatzea eta ezartzea da, IKTen teknologien erabileran oinarritutako lankidetza-sare baten bidez, elikagaien galera eta horiek alferrik galtzea murrizteko nekazaritzako elikagaien balio-katean zehar.
Helburu zehatzak
Hainbat kudeaketa-estrategia eta estrategia operatibo ebaluatzeko aukera ematea, hala nola:
- Gaikuntza eta berrikuntza sozialerako estrategiak.
- Kuantifikazio-soluzioak: IoT eta IoH soluzioak, hondakinak monitorizatzeko.
- Hozteko eta kontserbatzeko teknologiak.
- Bilketarako irtenbide kooperatiboak eta alderantzizko logistika.
- Mantenugaiak berreskuratzeko eta balorizazio energetikoa egiteko prozesu berriak sustatzen dituzten balorizazio-soluzioak.
- Irtenbide gerentzialak.
- Politika eta bankua.
Espero diren emaitzak
- Kausak eta horien sinergiak hobeto ulertzea, arazoaren ikuspegi holistikoarekin.
- Merkatuan elikagaiak alferrik galtzea murrizteko soluzio berritzaileak erakustea eta erreproduzitzea
- Elikagaien galerei eta alferrik galtzeei aurre egitea, haien sorrera kuantifikatzeko eta minimizatzeko.
- Elikagaiak (batez ere elikagai galkorrak) denbora errealean alferrik ez galtzeko puntu beroak detektatzea.
- Alderdi interesdunekin elkarreragina sustatzen duten eragileen arteko lankidetzarako kanal bat irekitzea.