banner13.jpg

Berriak

Maiatzaren 12an doako webinarra: Covid 19: landa-turismoko ostatuak berriz irekitzeko jarraitu beharreko protokoloa

COVID 19 osasun-krisiaren ondorioz, Landa-turismoko establezimenduek ateak itxi behar izan dituzte martxoaren 13tik. Itxiera luze hori kolpe gogorra izan da zalantzarik gabe, bezero asko bildu diren urteko garai batean jarduera eragotzi baitu eta. Deseskalada-aldian ezarritako faseak jarraituz gero, Landa-turismoko establezimenduen -jarduera datorren astelehenetik, maiatzaren 11tik, aurrera berriro hasi ahal izatea espero da.

Berriz irekitzeko prozesu horretan, garrantzi berezia hartzen du nekazal turismo-establezimenduen osasun-segurtasuna bermatzeko ezartzen den segurtasun-protokoloak. Hori ezagutzeak erabakiak hartzen, instalazioak egokitzen, ekipamenduz hornitzen, prozesuak doitzen eta langileak prestatzen lagunduko digu.

Informazio hori helarazteko, HAZIk, NEKATUR-Euskadiko Landa-ostatuko Elkartearekin lankidetzan, doako on line prestakuntza-saio bat proposatu du maiatzaren 12rako (goizeko 10k eta 12ak birtatean), informazio hori gure herrialdeko landa-ostatuaz arduratzen diren eragile guztiei emateko.

Irakaslea Iñaki de la Armada izango da, ostalaritzako profesionala eta HAZIko laguntzailea, Espainiako Elkartearen eta Hotelen Zuzendarien (AEDH) lantaldeko kidea, zeina lankidetzan aritzen baita Espainiako Turismo Kalitaterako Institutuarekin (ICTE)estatuko turismo-sektore osoari zuzendutako protokoloak idazten. Aditu hori, beraz, erabat eguneratuta dago protokolo horiek izango dituzten edukiei buruz. Klaseak online izango dira, Zoom aplikazioaren bidez. Zure ordenagailutik edo smart telefonotik jarraitu ahal izango dituzu.

 

Programa

  • Betekizun orokorrak. Nola landu protokoloa ostatu-unitate bakoitzaren ezaugarrietara egokitzeko. + Neurrien "aurreikus daitekeen eskalarik gabeko" prozesoaren agertokiak.
  • Baliabide materialak eta plangintza. Planteatzea zer neurri hartu behar diren kontuan ,zer erabili behar den eta nola behar bezala antolatzeko. Hainbat harremanetarako kontuan hartu beharreko babes pertsonala (bezeroaren harrera, gelaren garbiketa+eremu komunak, zaharberritzea)
  • Bezeroaren hartzean arreta jartzea, saihestu beharreko kontaktu-puntuak eta kontuan hartu beharreko alternatibak ezagutzea
  • Saihestu beharreko dekorazioa edo hartu beharreko neurriak gelan, bainugeletan eta eremu komunetan. + Ehun-garbiketa + Mantentzea
  • Jatetxe-zerbitzua, zerbitzugunea eta sukaldea (salgaiak jasotzea, kutsadura gurutzatua, etab.)
  • Digitalizazioan laguntzea, batez besteko horiek hobeto kontrolatzeko eta laguntzeko, eta, aldi berean, bezeroarekiko komunikazioa hobetzea, neurri horiekin guztiekin bilatzen den balio eta konfiantza hori handitzeko.

IZEN EMATEAK

Harremanetarako: 

mail: E-mail hau spam roboten kontra babestuta dago. JavaScript aktibatuta izatea behar duzu hau ikusteko.

Tel: 627 431 904 (133 ikastaroa)

scribdicon

HAZI. Egoitza Nagusia. Granja modeloa z/g 01192 Arkauti, Araba. IFK. G48986137  l T 945 00 32 40 | hazi@hazi.eus | Pribatutasun Politika | Ohar Legala | Urrutiko Kontrola