banner11.jpg

Berriak

Euskal Okelaz egindako 1200 burgerrak eta Nirea tailerrak Euskal Eskola Publikoaren 27. Festan

Hurrengo igandean, ekainaren 3an, Euskal Eskola Publikoaren Jaiaren 27 edizioa ospatuko da Lekeition. Bertan Euskal Okelaz egindako 1200 pintxo salduko dira bi eurotan  eta onurak Ugandako Mukwano-Lagun elkarteari helaraziko zaizkio Mugarik Gabe elkartearen bidez. Zehazki, proiektu honetan:

Ibai Built (Ibai Ikastetxea) Uganda- Bujagali, Jinja. Eskola honetan 250 haur eta beraien familien beharrak asetzen dute Klaseak elebidunak dira: lusoga (bertoko hizkuntza) eta ingelesa. https://www.facebook.com/100008171741058/videos/1962107994071573/

Era berean, Nirea tailerrak antolatuko dira egun osoan zehar.

Eusko Labelek kalitateko sasoiko produktuak eskainiko ditu 2018ko Ibilaldian Santurtzin

HAZI Fundazioak eta Ikastolen Federazioak bat egin dute, berriro, 2018 honetan ospatuko diren ikastolen bost jaietan Euskadiko kalitateko produktuak sustatzeko (Ibilaldia, Araba Euskaraz, Kilometroak, Herri Urrats eta Nafarroa Oinez). Lankidetza asteburu honetan hasiko da, Ibilaldiaren ospakizunarekin, igandean, hilak 27, Santurtzin. Bihotz Gaztea ikastola arduratu da jaia antolatzeaz, eta bertan hainbat ekintza egin ahal izango dira eta zenbait kontzerturekin disfrutatu. Hori guztia Euskadiko kalitateko elikagaiak eta edariak dastatuz, zeinak Eusko Labelek prestatutako txokoan erosi ahal izango diren.

Nobedade moduan, horrelako ekitaldietan eskaini ohi diren produktuez gain, aurten baserriko ogi txigortua eta parrillan egindako sasoiko barazkiak egongo dira –kuiatxoa, tomatea eta Gernikako piperrak–, Oliba Olio Birjina Estra eta Añanako Gatzarekin onduak. Produktu horiekin batera egongo dira baita ere Eusko Label haragiaren egindako burguer meatak eta Euskadiko Baserriko Oilasko pintxoak.

Guztira, aurten ospatuko diren bost jaietan, Euskadiko kalitateko produktuen presentzia zifra hauen bitartez islatu daiteke:

  • Zerri haragi guztia Eusko Label duen Baserritxerria markako produktua izango da. 1.300 kilo solomo, 650 kilo hirugihar, 350 kilo txistor eta 500 kilo txorizo.
  • Jaietako ibilbideetan kokatuko diren Eusko Label txokoetan 4.000 pintxo baino gehiago dastatu ahal izango dira baserriko oilaskorenak, eta Euskal Okelako 3.650 burguer meat.
  • Edariei dagokienez, sagardo guztia Euskal Sagardoa izango da, ardoa Arabako Errioxakoa, eta txakolina jaiak ospatzen diren lurralde bakoitzekoa.

NIREA proiektuarekin lerratutako hitzarmena

Ikastolen jaietan bertako produktua sustatzeko Hazi Fundazioak eta Ikastolen Elkarteak izenpetu duten hitzarmena bat dator NIREA mugimenduarekin; horren bitartez, enpresa publikoek zein pribatuek lagundu egiten dute Euskadin lehen sektorea eta landa eta itsas ingurunea biziberritzeko.

Berez, ikastolen federazioa egitasmo horri atxikita dago, “Ikastolak: bertakoa bertan” proiektuarekin. Horren bidez, familiak sentsibilizatzea nahi da Euskadin lehen sektore bizi eta lehiakorra mantentzea lortzeko, eta landa ingurunean ematen dizkigun onurak agerian jartzeko.  

HAZIk Elikagaiak xahutzearen aurkako Euskadiko Plataformaren Ekintza Mahaian parte hartzen du

Abian da Elikagaiak xahutzearen aurkako Euskadiko Plataformaren Ekintza Mahaia, HAZIren partaidetzarekin.Elikak gidatutako egitasmo bat da, eta bertan parte hartzen dute elikagaien xahuketari lotutako proiektuak gartzen ari diren hainbat administrazio, enpresa eta eragilek, horien artean egonik HAZI, IHOBE, Euskadiko Elikaduraren Klusterra, Gasteiz eta Donostiako Udalak, Gipuzkoako Foru Aldundia, Eusko Jaurlaritza (Nekazaritza eta Osasun Publikoko Zuzendaritzak), EHU, AZTI, Euskadiko Kontsumitzaileen Federazioa, Gipuzkoako Ostalaritzako Enpresarien Elkartea edo AUSOLAN.

Plataformaren eginkizun nagusia da euskal administrazioei aholkularitza eta laguntza ematea, beharrezko ildo politikoak har ditzan elikagaien xahuketa prebenitzeko eta murrizteko, Euskadiko elikagaien ekoizpen, hornidura eta kontsumoaren kate osoan zehar.

Hona hemen hainbat zifra arazoaren neurria ikusteko:

  • Giza kontsumora zuzendutako elikagaien heren bat galdu edo alferrik galtzen da mundu osoan, hau da, urtean 1.300 milioi tona inguru. Kantitate hori munduko zerealen uztaren erdia da gutxi gorabehera.
  • Herrialde industrializatuek eta garapen bidean daudenek gutxi gorabehera elikagai kantitate berdina xahutzen dute: 670 eta 630 milioi tona urteko, hurrenez hurren.
  • 800 milioi lagunek ez dute oinarrizko nutrizio beharrak asetzeko behar besteko janari.
  • Ekoitzi baina kontsumitzen ez den janariaren karbono aztarna 3,3 gigatona CO2 da. Herrialde baten igorpenak balira, hori igorpen gehien sortzen dutenen rankingaren hirugarren postuan kokatuko litzateke, aurrean AEB eta Txina besterik ez leudekeelarik.
  • Kontsumitu gabeko elikagaiek 1.400 milioi hektarea lur okupatzen dute, landatutako azalera guztiaren %30.
  • Kalkulatzen da Europan, urtero, egoera onean dauden elikagaien alferrik galdu edo xahutzen direla, nekazaritzako elikagaien katearen maila guztietan, kontsumitzailearengana iritsi arte, eta ondoren hondakin bihurtzen dira.
  • EBko 27 estatu kideetan, urtero elikagai eta hondakinetan sortzen den galera 89 milioi tona ingurukoa da. Horrek esan nahi du biztanle bakoitzeko 179 kilo galtzen direla alferrik, eta hori produkzio prozesuan nekazaritzan sortutako hondakinak kontuan hartu gabe, edo itsasora bueltan botatzen diren arrainenak.
  • Erritmo horretan, EBn, 2020an, 126 milioi tona elikagai galduko dira alferrik. Horrek esan nahi du 2013an alferrik galdutako zifra 40 handituko dela. Alferrik galdutako 89 milioi tona elikagai horiek urteko 170 milioi tona CO2 sortzearen pareko dira.
  • Elikagaietan kontsumitu gabe geratzen den %30 hori ekoizteko, ureztatzeko baliabide hidrikoen %50 gehiago erabili behar da. Horri dagokionez, kontuan hartu behar da, kilo bat behi haragi ekoizteko 5-10 tona ur erabiltzen direla.
  • Europan, kalkulatzen da etxean alferrik galtzen diren elikagaien xahuketa totalaren %42 dela, eta fabrikazio fasean %39. Gainerako sukaldaritzan (%14) eta txikizkako merkataritzan (%5) galtzen da.
  • . Europan, Espainiako etxeak dira elikadura katean gehien botatzen dutenak, baina kolektibo horrek sortutako hondakinei gehitu behar zaizkie fabrikazio prozesuetan, sukaldaritza zerbitzuetan eta banaketan galdutakoak.
  • Guztira, Espainian urtero 7.700 milioi kilo elikagai botatzen dira. Gehien botatzen duen zazpigarren herrialdea da, ekonomia aurreratuago batzuen atzetik, esaterako (10.400 milioi kilo), Frantzia (9.000 milioi) edo Erresuma Batuaren (14.400 milioi kilo) atzetik. Espainian, hondakinen %86 prozesatu gabeko produktuak dira. Hau da, erosi bezala botatzen dira. Gainerako %14a etxean bertan prestatutako janaritik dator.

Aipatu Plana martxan jarrita lortu nahi dena da Euskadik NBEK Garapen Iraunkorrari buruz ezarritako helburuak betetzea (ODS 12.3-2030. urterako, biztanleko galtzen diren elikagaien xahuketa erdira murriztea, txikizkako salmentan eta kontsumitzaileen mailetan, eta ekoizpen eta hornidura kateetan zehar elikagaien galera murriztea).  

Eusko Labela duten produktuen 550 poltsa banatuko dira Zegama-Aizkorrin

Aurten ere Zegama-Aizkorri mendi maratoiko 550 partehartzaileek Eusko Label produktuak dituen poltsa bat jasoko dute igande honetan ospatuko den lasterketan, aurtengo bere XVI edizioan.Poltsak produktu hauek izango ditu: Euskal Baserriko Arraultzak,Eztia, Oliba-Olio Birjina Estra, Txorizoa eta Euskal Sagardoa. Trail hau Munduko Txapelketarako baliogarria da eta Skyrunner World Series Race &Continental Championships barne dago. Hemen mundu mailako hoberenak eta popularrak elkartzen dira.

Katalunia, Nafarroa, Euskadi, Andorra eta Frantziako 30 aditu elkartu dira Arantzazun basoek hartzen duten biodibertsitatea aztertu, zaindu eta nola hobetu eztabaidatzeko

Gipuzkoako Foru Aldundiek, HAZI Fundazioa eta Arabako eta Bizkaiko aldundien batera, GREEN proiektuan parte hartzen du. Pirinioetako naturaguneen mugaz gaindiko lankidetza proiektu bat da, eta antzeko erronkak partekatzen dituzten Espainia, Andorra eta Frantziako bazkideak elkartzen ditu, haien artean egonik Pirinioetako mendiguneko eta inguruko lurraldeak zaintzea, kudeatzea eta balioa agerian jartzea.

Maiatzaren 14an eta 15ean, basoetako biodibertsitatea aztertu, zaindu eta hobetzeko lantaldea Arantzazun elkartu da. Lehendabiziko egunean, lanak basoetako biodibertsitatea ezagutzeko lurralde bakoitzean erabiltzen diren metodoak partekatzera zuzendu ziren, eta helburua izan zen estandar partekatu bat definitzea, gune babestuen kudeatzaileei ingurunerik baliotsuenak identifikatzen laguntzeko.

Gaur, berriz, Gipuzkoako Foru Aldundiak, HAZI Fundazioarekin batera, azken urteetan garatu dituen ekintzak zuzenean ezagutu dira, Aizkorri-Aratz Parke Naturaleko basoek hartzen duten biodibertsitatea zaindu eta hobetzeari dagokionez, Euskadin ildo horretan garatu diren beste esperientzia batzuekin batera. Pirinioak biodibertsitatearen erreserba handia dira, eta bere ezaugarria da natur inguruneen eta espezie berezien dibertsitatea handia dela. Hori zaintzeko erronkari aurre egiteko, bateko eta besteko administrazioek naturagune babestu ugari ezarri dituzte, tipologia desberdinetan. Ingurune horietan lankidetza aritzeko arrazoia izan da antzeko naturaguneak daudela, habitatak eta espezieak kontserbatzeko arazoak antzekoak direla, eta ingurumena babesteko egitasmo osagarriak daudela.

txnagoa

GREEN proiektuak naturaguneen eta bertako kudeatzaileen koordinazioa indartzea nahi du:

  • Pirinioetako naturaguneen kudeatzaileen sareratzea zehaztuz
  • Naturagune bakoitzeko ezagutzak, kudeaketako praktikak eta erronkak partekatuz
  • Lehengoratze, kontserbazio edo kudeaketa ekintza espezifikoak eginez, lehentasunezko hiru gune motatan
  • Gizartea, arduradunak eta tokiko eragileak informatuz Pirinioetako biodibertsitatearen erronka bereziei buruz.

GREEN lankidetza proiektu bat da, eta finantzarioki laguntzen dute Europar Batasunak, POCTEFA-FEDER programaren bitartez, eta Ingurumen Sailburuordetzak, IHOBE-Ingurumen Kudeaketarako Sozietate Publikoaren bitartez. 

HAZIk kudeatzen dituen elikagai produktuen markak %7 igo dira fakturazioan 2016arekin alderatuta

Gaur goizean HAZIko zuzendaria den Asier Arresek eta Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordea eta HAZIko presidentea den Bittor Orozek 2017ko HAZIko Memoria aurkeztu dute eta bertan HAZI sektorea egituratzeko eta Euskadiko elikadura katea indartzeko egiten ari den esfortzuari jarraituz, 2017an  aurrerapen esanguratsuak egin direla islatzen da.

memoria

Horren adibidea sagardoaren sektorea da, izan ere, ekainean jada merkaturatu ziren Euskal Sagardoa Jatorri Deiturako lehen botilak. Jatorri deitura duten sagardo botila guztiak bertako sagarrekin eginda daude %100ean. Berez, jatorri izendapenaren helburu estrategikoetako bat da hori: bertako sagarraren aldeko apustua indartzea eta sustatzea. Horretarako, jatorri deituraren araudiaren barruan Euskal Herriko 115 sagar mota sartu dira, izaera desberdinekoak. 2017an 1.320.000 litro bideratu dira jatorri deiturara, eta asmoa da datozen urteetan kopuru hori handitzea.

Halaber, 200 hektarea sagasti erabili dira aipatu sagardoa egiteko. Hori guztia eszenatoki partekatu bat eratzeko testuinguru baten barruan, eta lanerako espazio komun baten barruan, Euskadiko Sagardo Naturala sustatzeko. Finean, helburua da sagardoa tradizio handiko nekazaritzako produktu moduan duintzea, eta sagardoaren eta bere kalitatearen eta berrikuntzaren alde egitea, etengabeko hobekuntzarako alderdi moduan, eta sagardoaren kultura bat sortzeko estrategiaren oinarri moduan.

2017an, gainera, nabarmen indartu da Basque Label harategien proiektua, eta marka horren pean hainbat harategi ireki dira Araban, Bizkaian ea Gipuzkoan. Marka berriarekin harategi tradizionalen irudia eta kontzeptua aldatu nahi da, eta harategiek Euskal Herriko abeltzainekin eta kalitatezko produktuekin duten konpromisoaren balioa agerian jarri.

Halaber, HAZI plataforma informatikoak garatzeko egiten ari den lana azpimarratu daiteke, informazio eta kudeaketa sistemak integratzeko, abangoardia teknologikoan egongo diren tresnak eskuratu ahal izateko. 2017an lanean jarraitu dugu erakundeen arteko harremanak hobetzea lortzeko, sektoreko erakundeen arteko komunikazioen egituraketa hobetzeko, eta Euskadiko Elikaduraren Balio Katea osatzen duten enpresen kudeaketa errazteko eta lehiakortasuna hobetzeko irtenbide teknologikoak emateko.

Bittor Orozek azpimarratu duenez, une hauetan sektorea eta bere kate maila guztiak egituratzeko aukera dago, kateko guztien arteko zeharkako lankidetzaren bitartez gizarteak etorkizunean izango dituen premiei begira egiten dituen eskaerei erantzuteko. Sailburuordeak gehitu duenez “aukera bat da produktu berriak sortzeko, eraginkorragoak eta iraunkorragoak izateko, jarduera berriak sortzeko, negozio eredu berriak eratzeko eta inbertsiogileak eta nazioarteko turismoa gastronomiaren eta elikaduraren ekosistemara erakartzeko, Euskadik duen bezalako sistemara, nazioartean erreferentziazkoa baita”.

Eusko Label

2017. urtea, oro har, positiboa izan da Eusko Label markaren pean bermatutako kalitatezko produktuentzat. Aipagarriak da Arabako Patataren, Euskal Baserriko Txerriaren eta Euskal Baserriko Arrautzaren ibilbidea.

Euskal Baserriko Arrautzak hazkunde graduala izan du ekoizleei eta ekoizpenari dagokienez: erregistratu diren 17 ekoizleek 20.600.000 arrautza ekoitzi dituzte gutxi gorabehera. Produktu horretan, gainera, nabarmen handitu da produktuaren komertzializazioa HORECA kanalean.

Produktua gure baserritarrek ongizate baldintzarik onenetan hazitako oiloetatik dator, garapen harmoniatsuarekin, aire zabaleko hazkuntza sistema baten bitartez.

Arabako Patatari dagokionez, berriz, oraindik ez dago behin betiko daturik, izan ere, kanpaina indarrean dago oraindik, baina, zantzu guztien arabera, Eusko Labelarekin identifikatutako ekoizpena 3.500.000 kilo baino gehiago izango dela espero da. Azken urtean 3 nekazari berrik egin dute apustu euren patataren ekoizpena ziurtatzeko (guztira 15 dira), eta azalera %15 handitu da. Sektorean freskoan kontsumitzeko egokiak izango diren aldaera berriak garatzen eta ikertzen jarraitzen dute, baita transformazio prozesuak lantzen ere, kontsumitzaileari kalitate hobea eskaintzeko.

Euskal Baserriko Txerriaren haragia kalitate eta berme sanitario handiko produktua da, Euskadin hazi, hil eta zatikatutako animalietatik datorrena. Aire zabalean hazten dira, animaliaren ongizatea errespetatuz, eta bere produkzio fase guztiek kontrol zorrotzak betetzen dituzte, HAZIk ezarritako Erregelamenduaren arabera. 2017an zehar, erregistratutako ekoizleen kopurua %25 handitu da, eta Eusko Label kalifikazioa duten kiloak ere %12,5 gehiagotu dira. Guztira 925.000 kilo inguru ekoitzi dira.

Estimatutako fakturazio datuak

HAZIk zuzenean 3 marka publiko eta ofizial kudeatzen ditu: Eusko Label, Euskal Baserri eta Euskal Herriko Kantauriko Kontserbak (Hegaluzea eta Antxoa). 2017an produktu horien fakturazio estimatua %7 igo da 2016arekin alderatuta, hain zuzen ere 152.437.339,97 euro fakturatu dira.

Jarraian produktu bakoitzaren eboluzioa ikusiko dugu:

Eusko Label 2017: 145.035.237,14 euro, %6ko igoera. 2016: 137.014.358,09 euro.

Euskal Baserri 2017: 5.303.890,83 euro, %62ko igoera. 2016: 3.256.032,07 euro.

Euskal Herriko Kantauriko Kontserbak 2017: 2.098.212 euro, %13ko beherakada. 2016: 2.413.392 euro.

Produktu berriak

Produktu batek Eusko Label ezaugarria lortzeko prozesua neketsua da. Aurretiaz egin beharreko zeregin batzuk daude, hala nola ekoizpen eta eraldaketa sektorearen azterketak, merkaturatze kanalenak eta merkatuarenak, baita produktuaren izaera berari buruzkoak ere. Azterketa horietatik abiatuta, bere ezaugarri guztiak erregelamendu batean zehatz-mehatz definitzen dira, baita ekoizteko, merkaturatzeko, ontziratzeko eta etiketatzeko modua eta kontrol sistema ere. Une hauetan Eusko Label produktu berriak gehitzeko aukera lantzen ari da, eta hainbat barazki eta fruta aztertzen ari dira.

Horrez gain, aurki Eusko Labelekin landutako produktu berriak merkaturatuko dira: Arabako Patata aurre-egosiak; Eusko Labeleko behi haragiarekin egindako albondigak, biribilkia saltsan, haragia arrautza-irinetan pasatua, lasagna eta sukalkia; eta Ibarrako Piparrarekin egindako pipersaltsa. Eusko Labelekin egindako edo prestatutako produktuen ezaugarria da bere osagai nagusia edo nagusiak Eusko Label bereizgarria duten produktuak direla. Horrenbestez, kontsumitzeko joera berriei eta sektorearen beharrei erantzun nahi zaie.

 

LIFE+ Ordunte Jasangarria proiektuaren ematzei buruzko dibulgaziozko txostena argitaratu da

Eskuragarri dago, bai kontsultatzeko, bai deskargatzeko, “Layman” dibulgaziozko txostena (gaztelaniaz, euskaraz eta ingelesez), hemen: www.bizkaia.eus/lifeorduntesostenible. Txosten honek LIFE+ Ordunte Jasangarria proiektuan egindako ekintzak eta lortutako emaitzak laburbiltzen ditu.

Proiektu hori 2012 eta 2017 urte bitartean burutu da, eta komunitatearetzat interesgarriak diren habitatak lehengoratzea eta abeltzaintza jardueren bateragarritasuna Ordunteko mendilerroan sustatu ditu. Halaber, hainbat komunikazio eta sentsibilizazio ekintzak sustatu ditu, bai eta eragile teknikoen arteko elkarlana ere. Onuradun koordinatzailea Bizkaiko Foru Aldundia izan da eta onuradun elkartua Hazi.

Oro har, proposatutako helburu operatiboak lortu dira eta lehengoratutako habitaten erantzuna positiboa izan da. Hala ere, komeni da hainbat arlotan sakontzen jarraitzea eta horretarako LIFE osteko kontserbazio plana idatzi da. 

Haragiaren eta Txingarraren Nazioarteko I. Topaketa Tolosan

Apirilaren 27tik 29ra arte,Tolosan "Haragi" Haragiaren eta Txingarraren Nazioarteko I. Topaketa egingo da, Tolosako Udalak, HAZI Fundazioak eta Basque Culinary Center-ek  antolatuta. Ekitaldian hainbat jarduera egingo dira Tolosaren erdiguneko toki enblematikoenetan: erakustaldiak, bazkari herrikoiak, dastatzeak, prestakuntzak eta hitzaldiak. Horrez gain, Basque Culinary Center-en, haragiari eta txingarrari buruzko sinposio bat egingo da.

Haragiren lehen edizioan, txingarraren eta haragiaren nazioarteko erreferenteek parte hartuko dute, Brasil, Peru, Mexiko eta Argentinatik etorriak; eta, estatuko eta Tolosako erretegiekin batera lanbideari, tokiko produktuari eta Euskadiko parrila-tradizioari ikusgaitasuna emango dute.

Informazio gehiago

haragi   haragi2

2018ko Arabako Errioxako Mahatsbilketaren Festarako Kartela egiteko deialdia

Bilarko Udalak Mahatsbilketaren 25. Festa iragartzeko kartel-lehiaketa martxan jarri dute. Aurten, jai hau Bilarren ospatuko da irailaren 16an.

Kartelean jaso beharreko testua honakoa da: “Arabako Errioxako Mahats-bilketaren 25. festa / 25ª Fiesta de la Vendimia de Rioja Alavesa ELVILLAR/BILAR 2018ko irailaren 16a / 16 de Septiembre del 2018”.

Orijinalak aurkezteko epea maiatzaren 24an amaituko da.

Oinarriak ikusi 

HAZIk ostiralean Naturan gure kudeaketarako teoria eta praktika jardunaldian hartzen du parte

Hurrengo ostiralean, martxoaren 23an, Naturan gure kudeaketarako teoria eta praktika jardunaldia egongo da Orona Fundazioan. Basoa Fundazioak antolatzen du eta bertan HAZIk parte hartuko du. Baita ere Jaime Izquierdo izango da, Naturaren Kontserbazio Kulturalaren egilea. 

Informazio gehiago

HAZIk Arabako Errioxako Oliba Olioaren VII Festan parte hartzen du

VII Arabako Errioxako Oliba Olioaren Festa aurten Oionen ospatuko da martxoaren 17an eta 18an, Moredan. Hurrengo asteburuan (martxoak 17, 18) lurraldeko olioan oinarrituko da eta zenbait ekitaldi antolatuko dira horren inguruan: bisitaldiak, katak, umeentzako tailerrak eta Oioneko tabernetan pintxo bereziak.

HAZIk ekitaldian parte hartzen du bi udaleetxekin batera. Horrela, Oionen kalitatezko produktuen otzara bat emango da pintxo lehiaketa irabazten duenari eta olio kata bat egingo da. 

 

programa fiesta aceite 2018

Emakume ekintzaileen Igo Topaketa

Nazioarteko Emakumeen eguna dela eta, nekazaritza elikagaien naiz egurraren arloko eta landa eremuko naiz itsasertzeko emakume enpresaria edo/eta ekintzaileei zuzendutako lehenengo topaketa antolatu dugu asteazkenean, martxoak 7, Alluitza Naturan, Abadiñon.

Hauek dira helburuak:

• Emakumeok martxan jarritako ekimenak ezagutzera ematea.

• Emakumeok gure ekimen eta proiektuen garapenetarako lagungarriak izan daitezkeen esperientziak elkartrukatzea, motibazioa bilatu, kontaktuak egiten, eta beste esperientzia edo pertsonengandik gauza berriak ikastea.

• Emakumeon arteko aliantzak eta sarean lan egiteak zelan lagundu al gaituen ezagutu.

• Emakume izategatik baldintzatzen gaituzten faktoreak ezagutzea berme gehiagorekin ekiteko.

ORDUTEGIA/PROGRAMA:

15:15 HARRERA ETA AURKEZPENA: Kafea eta bizkotxoa

15:30 SARRERA: GENERO IKUSPEGITIK EKITEA: Emakume izatea zertan baldintzatzen nau ekiterakoan?

16:00 ELKAREZAGUTZEKO DINAMIKA

16:30 ESPERIENTZIA ETA IDEIEN ELKARTRUKATZEA: Hurengo emakume ekintzaileen esperientzietatik ikasi:

  • Silvia Formenti: Ekintzaile izateko jaioa, SASKIAko kide eta gure anfitrioia ALLUITZ NATURAn
  • Begoña Loizaga: Besteak beste KIMUAK enpresaren sortzailea eta ENEEK lehendakari ordea.
  • Raquel Lopez: Geldiezina, ekoizlea eta BIOLANDAREA enpresaren sortzailetako bat.

17:30/18:30 KONEKTATZEKO TAILERRA

Aurre matrikula

Informazio gehiago: E-mail hau spam roboten kontra babestuta dago. JavaScript aktibatuta izatea behar duzu hau ikusteko. '; document.write(''); document.write(addy_text69117); document.write('<\/a>'); //-->\n E-mail hau spam roboten kontra babestuta dago. JavaScript aktibatuta izatea behar duzu hau ikusteko. . Tel: 688815045

scribdicon

HAZI. Egoitza Nagusia. Granja modeloa z/g 01192 Arkauti, Araba. IFK. G48986137  l T 945 00 32 40 | hazi@hazi.eus | Pribatutasun Politika | Ohar Legala | Urrutiko Kontrola